Wie zijn we?

Rotary is een wereldwijde organisatie van vertegenwoordigers uit de zakenwereld en vrije beroepen die humanitair dienstbetoon biedt, hoogstaande ethische normen in het zakelijk en professioneel leven aanmoedigt en werkt aan de opbouw van goodwill en vrede in de wereld. De voornaamste doelstelling van een Rotaryclub is dienstbetoon, binnen de eigen gemeenschap, op de werkvloer, op nationaal en internationaal vlak.

Rotary Club Damme

Rotary Club Damme is een jonge club, opgericht in 2006.

Elke woensdagavond vergaderen wij samen in De Kleine Rietgans te Damme.

Alle opbrengsten die we uit onze fundraisings halen, gaan integraal naar onze goede doelen, een mix van lokale en internationale projecten.

"Service above self"

Wat doen we?

Rotariërs werken projecten uit in verband met de dienst aan de gemeenschap, die zich richten op de meest kritieke problemen van dit moment, zoals de gezondheid van de kinderen, armoede, honger, milieuzorg, analfabetisme en geweld.

Zij steunen ook programma’s ten behoeve van de jeugd, educatieve mogelijkheden en internationale uitwisselingen voor studenten, leraren en andere professionals en promoten beroeps- en
carrièremogelijkheden.

STAR

Op 28 november 2023 richt Rotary Club Damme een fonds op dat zich engageert om armoede te bestrijden en jeugdwelzijn te bevorderen. Het fonds krijgt de naam STAR, STop ARmoede, en werd in het leven geroepen met de krachtige belofte om samen te werken, middelen te bundelen en hoop te bieden aan financieel kwetsbare individuen en gemeenschappen.

STAR, by Rotary Damme vzw, is een krachtige tool waarmee we actief zullen meewerken om de cyclus van armoede te doorbreken en te bouwen aan een rechtvaardige toekomst, waar iedereen de kans krijgt om zijn volledige potentieel te bereiken, vrij van de last van armoede of gebrek aan middelen.

STAR richt zich op alle kinderen, jeugd en volwassenen die opgroeien en leven in moeilijke financiële en sociale omstandigheden, bij voorkeur in onze regio. Het fonds voorziet campagnes om zich kenbaar te maken bij potentiële begunstigden en eventuele schenkers. Het fonds heeft als streefdoel om jaarlijks minstens 20.000€ te voorzien voor het ondersteunen van goedgekeurde projecten. De financiële middelen worden gegenereerd uit succesvolle fundraisings die worden georganiseerd door Rotary Club Damme, zoals Damm’biance Classics.

Bekijk het charter
 • Henrianne ALLAERTS
  Magda BAUKELAND
  Tom BAUWENS
  Kathleen BERTON
  Sylvie BLATON
  Stijn BLOMME
  Bernard BOCKSTAELE
  Wouter BOSSUYT
  Cathy BROUCKAERT
  Anne-Marie BUYSE
  Johan CAUS
  Joachim COENS
  Vicky D’HAENENS
  Jan DE BIE
  David DE GRAEVE
  Patrick DE KETELAERE
  Bart DE PRETRE
  Claude DE SCHIETERE DE LOPHEM

 • Steven DECORTE
  Frederik DELOOF
  Francis DEMEY
  Heidi DENOLF
  Johan DENOLF
  Dimitri DENOYEL
  Patrick DEPREZ
  Ann DEWITTE
  Stefan DOUTRELUINGNE
  Erik DUMON
  Jeroen HAUTEKIET
  Benedict HUYS
  Peter MYNY
  Pieter LAMPO
  Marc LANCKRIET
  Filip LANNOYE
  Ingrid LEYS
  Herwig NORMAN

 • Michel OBERS
  Wim POLLENTIER
  Catherine ROELANDT
  Iris SAMUELOV
  Benoit SCHAUVLIEGE
  Arthy SEYNAEVE
  Karolien SEYS
  Dominique SLOCK
  Catherine VAN LANDUYT
  Luc VAN MAELE
  Daphne VANDEVELDE
  Frederik VANHOLLEBEKE
  Maxime VAN WINKEL
  Nika VERHAEGHE
  Peter VERHAEGHE
  Thomas VERMINCK
  Carine VERSPREET